Locuiti in Maureni, Sosdea, Berzovia, Ghertenis, Doclin, Biniş(Caras-Severin) sau Gătaia, Birda(Timis) ? Doriti o ASIGURARE, dar nu aveti prea mult timp la dispozitie ?

Nimic mai simplu. Sunt DAN LASCU si impreuna gasim CEA MAI AVANTAJOASA asigurare pentru dumneavoastra!

Sunati-ma la 0740.16.18.39 (Orange),0722.19.22.39 (Vodafone) .

Friday, October 28, 2011

Intrebari despre Asigurarea Obligatorie a Locuintei : PAD


Ce persoane trebuie sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei?

Asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor, denumita PAD, este obligatorie pentru orice persoana fizica sau juridica care detine in propietate, administreaza sau reprezinta un propietarul unei locuinte.

Daca am o polita de locuinta facultativa, mai trebuie sa inchei una obligatorie?

Nu, pana la sfarsitul anului in curs nu sunteti obligati sa incheiati polita obligatorie. Dar pentru anul 2011 acest lucru nu mai este valabil, asa ca va trebui sa incheiati si polita obligatorie PAD, indiferent de detinerea , sau nu, a unei polite facultative de locuinta.

Ce valabilitate are polita obligatorie de locuinta?

Asigurarea PAD este valabila 12 luni, incepand cu ziua urmatoare celei in care s-a platit prima de asigurare.

Ce fel de cladiri se pot asigura?

Cu polita de asigurare a locuintei se asigura orice fel de cladire cu destinatie de locuinta - in cazul gospodariilor din mediul urban sau rural: casa, vila, cabana sau alta constructie destinata locuirii permanente sau temporare (casa de vacanta), avand dotarile necesare acestui scop - in cazul blocurilor, apartamentul - dependintele si anexele acestora precum si bunurile din locuinta de o anumita valoare.

Ce parti ale locuinteti se asigura?

Locuinta se asigura in integritatea ei constructiva:
  • fundatie, soclu, pereti;
  • plansee, acoperis, pardoseli;
  • ferestre, usi ;
  • scari, putul liftului.
Impreuna cu cladirea (sau dupa caz, anexa gospodariei) se asigura ca facand parte din aceasta si :
  • conductele de alimentare cu apa (inclusiv caloriferele) din interiorul constructiei ;
  • conductele de canalizare ulterioare ;
  • obiectele sanitare ;
  • instalatia electrica a cladirii ;
  • tavanele false si corpurile de iluminat tip plafoniera sau spot inglobate in acestea.
Care este valoarea primei de asigurare?
Conform Legii nr.260/2008 prima de asigurare este de 20 euro anual, pentru locuintele de tip A si de 10 euro anual pentru locuintele de tip B.
Locuintele de tip A sunt cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu peretii exterior din piatra, caramida arsa sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic.
Locuintele de tip B sunt cele cu peretii exterior din caramida nearsa sau material nesupus unui tratament termic sau chimic.
Care sunt riscurile asigurate  in schimbul acestor sume?
Cladirea si bunurile se pot asigura impotriva unor riscuri precum incendiu, trasnet, explozie, lovirea de catre autovehicule si caderea de aparate de zbor, cutremur, inundatii si aluviuni, fenomene atmosferice, prabusirea, alunecarea, surparea sau caderea terenului, greutatea stratului de zapada, daune produse de avarii la instalatiile de apa, furt prin efractie, talharie, vandalism.
Suma asigurata obligatorie este de maximum 20.000 euro pentru fiecare locuinta de tip A, respectiv de maximum 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Riscurile acoperite sunt riscul de cutremur de pamant, riscul de alunecare de teren, respectiv riscul de inundatie, ca fenomene naturale.
Ce se intampla daca vind  locuinta? Asigurarea mai este valabila?
In momentul in care va pierdeti calitatea de propietar asupra acelei locuinte, asigurarea incheiata de dvs, nu mai este valabila. Noul propietar trebuie sa incheie o polita noua pentru locuinta respectiva.

comments

0 Responses to "Intrebari despre Asigurarea Obligatorie a Locuintei : PAD"

Post a Comment