Locuiti in Maureni, Sosdea, Berzovia, Ghertenis, Doclin, Biniş(Caras-Severin) sau Gătaia, Birda(Timis) ? Doriti o ASIGURARE, dar nu aveti prea mult timp la dispozitie ?

Nimic mai simplu. Sunt DAN LASCU si impreuna gasim CEA MAI AVANTAJOASA asigurare pentru dumneavoastra!

Sunati-ma la 0740.16.18.39 (Orange),0722.19.22.39 (Vodafone) .

Glosar


In cuprinsul unor Polite termenii de mai jos au intelesul atribuit prin urmatoarele definitii:

Asigurat: titularul interesului cu privire la bunul asigurat, respectiv persoana care poate suferi un prejudiciu patrimonial in situatia in care bunul asigurat sufera o dauna.
In cazul asigurarii de raspundere civila fata de terti, notiunea de Asigurat se refera atat la proprietarul / locatarul locuintei cat si la persoanele care in mod statornic locuiesc impreuna cu acesta si/sau care au calitatea de sot/sotie sau persoane pentru care raspunde conform legii.
Alunecare de teren: miscare lina a terenului cauzata de miscari tectonice sau de eroziune naturala.
Apa de conducta: scurgere accidentala de apa (potabila, pentru stingerea incendiilor, calda, menajera, de canalizare, ori ca agent termic) ca urmare a avariilor accidentale produse la instalatiile specifice asociate locuintei asigurate sau la instalatii apartinand cladirii, altele decat cele care definesc proprietatea / folosinta exclusiva a locuintei asigurate.
Avalansa de zapada: masa de zapada care se desprinde de pe coasta unui munte si aluneca spre vale.
Beneficiar: persoana indreptatita sa primeasca despagubirea in caz de dauna.
Boom sonic: actiunea directa a presiunii generata de spargerea zidului sonic de catre o aeronava in zbor.
Bunurile continute in locuinta: bunurile (altele decat cele care prin natura lor fac parte integranta din constructie) apartinand Asiguratului sau persoanelor care in mod statornic locuiesc cu Asiguratul ori detinute spre pastrare, folosinta ori in grija sau custodie de acestia.
Cadere de corpuri: caderea accidentala de corpuri straine, de tipul aeronavelor, partilor si continutului acestora precum si obiectelor extraatmosferice (nave spatiale sau parti ale acestora, meteoriti).
Coliziune cu autovehicule: lovirea locuintei asigurate de catre vehicule sau autovehicule.
Contractant: persoana care incheie contractul de asigurare cu Asiguratorul pentru asigurarea unui risc privind o alta persoana si se obliga fata de Asigurator sa plateasca prima de asigurare precum si sa respecte obligatiile care ii revin prin contract.
Culpa: vinovatie, sub forma imprudentei sau neglijentei.
Imprudenta este caracterizata prin faptul ca autorul prevede posibilitatea producerii rezultatului pagubitor al faptei ilicite, dar nu il accepta, considerand in mod nejustificat ca acel rezultat nu se va produce.
Neglijenta este caracterizata prin faptul ca autorul faptei pagubitoare nu prevede rezultatul conduitei sale, desi trebuia si putea sa il prevada.
Cutremur: miscare seismica brusca a scoartei terestre, orizontala, verticala sau de torsiune, datorata unui dezechilibru fizic produs in interiorul acesteia, avand origine tectonica, vulcanica sau de prabusire.
Dauna: prejudiciu material (avarie, distrugere, pierdere sau depreciere) suferit de bunul asigurat provocat de un eveniment asigurat, precizat in si acoperit de asigurarea oferita de Polita.
Dauna partiala: dauna a bunului (mobil sau imobil) asigurat, astfel incat prin reparare, reconditionare sau restaurare ori inlocuirea unor parti componente, poate fi adus in starea in care se afla inaintea producerii sau aparitiei oricarui eveniment asigurat, costul aferent acestor operatii fiind mai mic decat suma asigurata.
Dauna totala: dauna a bunului (mobil sau imobil) asigurat intr-un asemenea grad incat refacerea, repararea, inlocuirea, reconditionarea sau restaurarea partilor sau pieselor componente nu mai este posibila ori costul acestora ar fi egal cu sau mai mare decat suma asigurata.
Despagubire cuvenita: suma datorata de Asigurator, Asiguratului/ Beneficiarului in urma producerii sau aparitiei evenimentului asigurat.
Eveniment asigurat: risc asigurat care s-a produs sau incepe sa se manifeste in timpul perioadei de asigurare, care cauzeaza daune si care activeaza obligatia Asiguratorului, asumata prin Polita, de a plati despagubirea cuvenita. Se considera unul si acelasi eveniment asigurat seria de riscuri asigurate de acelasi tip produse in mod imprevizibil si accidental si acoperite de Polita, care apar sau incep sa se manifeste intr-un interval determinat.
Explozie: eliberare brusca si violenta de energie ca urmare a unei reactii chimice sau fizice, insotita de dezvoltare de lucru mecanic intr-un timp foarte scurt.
Forta majora: situatie invocata de una din parti, dovedita cu documente emise de autoritati publice competente, absolut imprevizibila la data incheierii Politei, absolut invincibila, independenta de vointa partilor, de natura sa impiedice indeplinirea obligatiilor contractuale.
Fransiza: partea din dauna suportata de persoana pagubita, stabilita fie ca valoare fixa, fie ca procent din suma asigurata ori din limita/sublimita de raspundere, fie ca procent din dauna.
Fapta ilicita: fapta cu caracter contrar normelor legale sau clauzelor contractuale, cauzatoare de prejudicii si savarsita in timpul perioadei de asigurare.
Furt:
Furt prin efractie: fapta unei persoane sau grup de persoane savarsita prin violenta, care poate fi probata cu dovezi materiale, de a-si insusi pe nedrept bunuri ale Asiguratului, prin folosirea urmatoarelor mijloace:
intra/iese in/din cladire/proprietate prin spargerea/deteriorarea peretilor, acoperisului, tavanelor, usilor, ferestrelor, pardoselilor, imprejmuirilor (gardurilor) sau prin stricarea sau fortarea dispozitivelor de inchidere (inclusiv a portilor de acces), precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii, ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea;
sparge un seif, o nisa sau alt spatiu inchis din cladire;
Talharia: furtul savarsit prin intrebuintare de violente sau amenintari, ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara.
Furtuna: perturbatie atmosferica violenta, produsa in general cu descarcari electrice, si la care viteza vantului depaseste 20 m/s (72 km/h);
Greutatea stratului de zapada sau de gheata: distrugere provocata de excesul de masa de zapada sau gheata acumulata pe acoperisuri sau care actioneaza asupra elementelor de sprijin ale constructiilor.
Greva: Incetare colectiva si voluntara a lucrului intr-o unitate care poate fi declansata pe durata desfasurarii conflictelor de interese.
Grindina: precipitatie atmosferica continand particule de gheata.
Incendiu: ardere cu flacara deschisa (foc) care s-a produs in absenta unei vetre destinate acestui scop sau a iesit din vatra, avand forta de a se extinde prin propria sa putere. Arderea cu aport limitat de oxigen (arderea mocnita), precum si efectul aplicarii deliberate a focului sau caldurii ca parte a unui proces sau a unei operatii nu se considera incendiu. De asemenea, efectul caldurii intr-un scurt-circuit la instalatia electrica nu se considera incendiu, decat daca flacarile produse prin scurt-circuit se extind.
Inundatie: acoperirea unei portiuni de uscat cu apa, ca urmare a revarsarii peste marginile cursurilor sau bazinelor de apa, a ruperii digurilor sau malurilor, sau a unei ingustari bruste si neasteptate a cursului sau ca urmare a unor precipitatii abundente.
Indemnizatie: despagubire
Limita de raspundere: suma maxima care reprezinta raspunderea Asiguratorului in cazul producerii evenimentului asigurat.
Locuinta cuprinde:
cladirea – constructie (casa de locuit, vila sau apartament in bloc/vila), alcatuita din una sau mai multe camere de locuit, avand destinatia de locuinta;
dependintele, dotarile si utilitatile aferente locuintei;
instalatiile fixe aferente locuintei: instalatii electrice interioare (exclusiv lustre, lampi, abajure, aplice, fasunguri, becuri, tuburi de iluminat), instalatii sanitare de alimentare cu apa (inclusiv hidroforul si boilerul) si de canalizare din interiorul cladirii, inclusiv obiectele sanitare (conductele de apa, tuburile de scurgere, robinetele, cazile de baie ingropate sau inzidite, chiuvetele, WC-urile etc.), instalatii de incalzire centrala (inclusiv centrala termica), sobe de teracota sau zidite, instalatii de gaze, instalatii de ventilatie si climatizare (exclusiv ventilatoarele electrice si aparatele de aer conditionat mobile).
anexele locuintei (constructii care nu fac parte comuna cu locuinta); acestea sunt asigurate numai daca sunt mentionate expres in cererea-chestionar si/sau in specificatia politei si daca se asigura impreuna cu locuinta;
termenul de locuinta include si cota de proprietate indiviza asupra partilor care, prin natura lor, sunt destinate folosirii in comun de catre toti proprietarii imobilului (fundatia, structura de rezistenta, acoperisul, terasele, cosurile de fum, scarile, holurile, pivnitele, subsolurile, casa scarii, tubulatura de gunoi, rezervoarele de apa, ascensoarele si instalatiile cu care a fost dotata cladirea initial sau cu care a fost dotata ulterior de proprietari, pana la punctele de distributie din apartamentele individuale); terenul aferent locuintei nu este asociat notiunii de locuinta si nu face obiectul asigurarii.
Patare cu fum: deteriorarea produsa de fumul cauzat de incendiul la locuinta asigurata.
Perioada de asigurare: intervalul de timp pentru care Asiguratorul preia raspunderea pentru consecintele producerii sau aparitiei evenimentelor asigurate.
Ploaie torentiala: precipitatie atmosferica de durata scurta si cu debit mare.
Polita: contract de asigurare cuprinzand Specificatia, conditiile de asigurare, cererea-chestionar, eventualele acte aditionale si orice alte documente anexate.
Prabusire de corpuri: caderea / prabusirea peste locuinta asigurata a stancilor, pietrelor, copacilor, elementelor retelelor de distributie sau de transport pe cablu (stalpi, cabluri, tevi etc), releelor de transmisiuni, macaralelor sau elementelor componente (inclusiv a obiectelor ridicate/manipulate de acestea), elementelor de constructie ale cladirilor invecinate (inclusiv instalatiile aferente acestor cladiri).
Prabusire de teren: surparea brusca a unei suprafete de teren cauzata de miscari tectonice sau de eroziune naturala.
Prima de asigurare: suma datorata de Asigurat / Contractant pentru preluarea de catre Asigurator a riscurilor asigurate.
Refulare: evacuarea in sens opus celui proiectat a apelor reziduale / pluviale prin conductele de evacuare / canalizare apartinand locuintei asigurate, ca urmare a obturarii acestor conducte sau ca urmare a debitului foarte mare prin aceste conducte.
Revolta: demonstratii violente ce duc la agitatie, insotite de razmerita, actiuni ilegale si ostilitate la adresa autoritatilor cu scopul de a distruge echilibrul existent de puteri.
Risc asigurat: eveniment viitor, posibil dar incert, a carui producere ar putea cauza daune.
Subasigurare: situatia in care (la incheierea contractului de asigurare sau pe parcursul derularii acestuia) suma asigurata a cladirii / bunului asigurat este inferioara valorii de asigurare a acestei cladiri / bun.
Supraasigurare: situatia in care (la incheierea contractului de asigurare sau pe parcursul derularii acestuia) suma asigurata a cladirii / bunului asigurat este superioara valorii de asigurare a acestei cladiri / bun.
Sublimita: Suma stabilita in cadrul sumei asigurate / limitei de raspundere pentru anumite evenimente si/sau costuri/cheltuieli asigurate nominalizate in mod expres in Specificatia Politei care reprezinta maximul raspunderii Asiguratorului in cazul producerii sau aparitiei evenimentului respectiv sau in cazul efectuarii cheltuielilor respective; sublimita nu opereaza in nici o situatie in sensul majorarii sumei asigurate/limitei de raspundere asumate de Asiguratorului.
Suma asigurata: valoarea de asigurare pentru care s-a incheiat asigurarea, reprezentand maximul raspunderii Asiguratorului in cazul producerii sau aparitiei unuia sau mai multor evenimente asigurate.
Trasnet: descarcare electrica luminoasa, insotita de un zgomot puternic, care se produce intre un nor si sol sau obiecte aflate pe sol. Daunele produse de trasnet constau in transferul nemijlocit al efectului acestuia asupra bunului asigurat.
Tulburari civile: demonstratii violente care nu intra in categoria revoltelor, degenerand in agitatii culminand cu framantari sociale si actiuni ilegale.
Uzura: deprecierea calitatilor unui bun (mobil sau imobil), stabilita functie de vechime, intrebuintare si starea de intretinere a acestuia.
Vandalism: distrugere/deteriorare nejustificata a unor bunuri de catre persoane sau grupuri de persoane.
Valoare de asigurare: valoarea locuintei / bunului asigurat, putand lua una din urmatoarele valori: valoarea reala, valoarea de inlocuire sau valoarea de piata.
Valoare de inlocuire:
in cazul cladirii asigurate, reprezinta costul construirii (la preturile uzuale de piata) unei cladiri noi avand caracteristici constructive si functionale similare cu cea asigurata;
in cazul bunurilor continute asigurate, reprezinta costul producerii sau achizitionarii (la preturile uzuale de piata) unui bun nou avand caracteristici si performante similare cu cele ale bunului asigurat.
Valoare reala: diferenta dintre valoarea de inlocuire si deprecierea valorica data de uzura.
Valoarea de piata: suma estimata pentru care o locuinta va fi schimbata, la data evaluarii, intre un cumparator decis si un vanzator hotarat, intr-o tranzactie cu pret determinat obiectiv, dupa o activitate de marketing corespunzatoare, in care partile implicate au actionat in cunostinta de cauza, prudent si fara constrangere.
Vatamare corporala: orice vatamare fizica suportata de catre o terta persoana, incluzand boala, incapacitatea fizica si orice vatamare mentala, suferinta sau soc, rezultat al unei astfel de vatamari fizice.
Atentie! Termenii si conditiile sunt specifice fiecarei Polite in parte, definitiile prezentate in aceasta sectiune au caracter informativ si general, acestea nu reprezinta intelesul oficial al tuturor Politelor.